W Tłusty Czwartek objadajmy się bez wyrzutów sumienia!

Pyszne, pulchne, drożdżowe ciasto, nadziewane smakowitym nadzieniem, polane słodkim lukrem, czy posypane cukrem pudrem… Pączek to przysmak, który według chrześcijańskiego kalendarza w ostatni czwartek przed końcem karnawału – jest najczęściej spożywanym łakociem. W Tłusty Czwartek cukiernicy w całej Polsce mają pełne ręce roboty. My z kamerą odwiedziliśmy świdnicką cukiernię, prowadzoną od lat z pokolenia na pokolenie przez Państwa Trzcińskich. Jak się okazuje mimo bardzo szerokiego wachlarza proponowanych rodzajów pączków, najczęściej kupowanym jest ten tradycyjny.

Spodobało Ci się, masz swoje zdanie na ten temat? Skomentuj.

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.